Η κλασικη κιθαρα στην τζαζ και μοντερνα μουσικη

Φέτος τον Ιούλιο θα έχω τη χαρά να συμμετέχω στο All that guitar fest 2019 παρουσιάζοντας στα εργαστήρια τον κύκλο μαθημάτων: “Η κλασική κιθάρα στην τζαζ και μοντέρνα μουσική”

Θα αναλύσουμε με μαθητές και συναδέλφους κιθαρίστες, τον ρόλο και τον τρόπο ένταξης της κλασικής κιθάρας (nylon guitar) στις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης μοντέρνας και  δημιουργικής μουσικής, λαμβάνοντας υπ όψιν τις σύγχρονες κατασκευές κιθαρας με νάιλον χορδές και τις δυνατότητες που αυτές δίνουν τόσο στο παίξιμο όσο και στο ηχόχρωμα!

Θα μιλήσουμε και θα δούμε επίσης πολλά παραδείγματα πάνω στις κλίμακες, τα αρπεζ, την τεχνική, τα δάκτυλα, πώς να βρούμε τα χαρακτηριστικά του προσωπικού μας ήχου, δίνοντας έμφαση σε διαφορετικούς τρόπους σκέψης σε όλα τα παραπάνω! 

Ο στόχος είναι μια ελεύθερη προσέγγιση στη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, φέρνοντας στο προσκήνιο τη χαρά και την ελευθερία της μουσικής ενασχόλησης!

Γιώργος Ταμπάκης Ο Γιώργος Ταμπάκης είναι κιθαρίστας/συνθέτης με βάση την Αθήνα. Θεωρείται ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς μουσικούς της γενιάς του όσον αφορά την Ευρωπαϊκή τζαζ μουσική σκηνή.

Το 2015 η εταιρία Godin guitars του έκανε endorsement με το μοντέλο Multiac Grand Concert 7sa, την πρώτη της 7χορδη ηλεκτροκλασσική κιθάρα. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει 6 cd του για σόλο 7χορδη κιθάρα και μικρά μουσικά σχήματα με πιο πρόσφατα το Light Vibrations (2018 AuxMusic) και Colored Minds (2018 FM Records), συνεργαζόμενος – μεταξύ άλλων – με τους Τάκη Πατερέλη και Ανδρέα Πολυζωγόπουλο. Το ενδιαφέρον του για το καλλιτεχνικό φάσμα της σύγχρονης δημιουργικής μουσικής τον οδηγεί στη σύνθεση, τον αυτοσχεδιασμό και τη ζωντανή παρουσίαση μουσικής σε παραστάσεις και πρότζεκτ για σύγχρονο χορό και πειραματικό Θέατρο, ντοκιμαντέρ, ταινία βωβού κινηματογράφου και action painting.

Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία αρκετών μουσικών σχημάτων συνεργαζόμενος με μερικούς από τους πιο εκλεκτούς μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, παρουσιάζοντάς τα σε καλλιτεχνικούς χώρους και Φεστιβάλ. Η πιο ενδιαφέρουσα νέα συνεργασία του είναι το ντουέτο σύγχρονης Ευρωπαϊκης τζαζ με τη γερμανίδα κλαρινετίστα Rebecca Trescher, λειτουργώντας ως μια νέα πηγή έμπνευσης και ένα έναυσμα για περαιτέρω καλλιτεχνικές αναζητήσεις.


Website
http://www.giorgostabakis.com/

Facebook
Giorgos Tabakis
Giorgos Tabakis guitar