Oρχηστρα κιθαριστων

__ ς_Αρείου_Διός
Ροδοτοπίου (2)
ΚΣΡ_Θεσσαλονίκη

Η συμμετοχή των κιθαριστών σε σύνολα αποτελεί ένα πολύτιμο μάθημα. Τα πολυφωνικά όργανα, όπως η κιθάρα, τα οποία μπορούν και μόνα τους να παράγουν ένα πλήρες ακουστικό αποτέλεσμα, συνηθίζουν στο σολιστικό παίξιμο και μελέτη. Η συνεργασία όμως με άλλους μουσικούς είναι αυτή που θα μας δώσει την χαρά του μουσικού παιχνιδιού και ταυτόχρονα θα αποκαλύψει τις αδυναμίες και τις ανάγκες μας. Οι μούσικοι που συνεργαζόμαστε γίνονται ο καθρέπτης μας και μέσα από αυτούς βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τον εαυτό μας και με ποιον τρόπο θα τον βελτιώσουμε.

Τις ημέρες του All That Guitar θα συγκροτηθεί η ορχήστρα των κιθαριστών απ’ όλους όσοι το επιθυμούν να συμμετέχουν. Ο καθένας ξεχωριστά, πριν το φεστιβάλ, θα πρέπει να έχει μελετήσει και προετοιμάσει τα μέρη του. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, όλοι μαζί καθημερινά θα προβάρουν τα έργα υπό την διεύθυνση του Γιώργου Νάκη, κιθαριστή με μεγάλη εμπειρία στα σύνολα, ιδρυτή και διευθυντή του κιθαριστικού συνόλου Ροδοτοπίου Ιωαννίνων “Η Πασσαρών”. Το βράδυ της τελευταίας μέρας θα παρουσιάσουν τα έργα αυτά στην εορταστική συναυλία λήξης του φεστιβάλ. Μια πολύ σημαντική εμπειρία για όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας!

Η λήψη και διαμοίραση των μερών για την σωστή οργάνωση της ορχήστρας θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους μαθητές ή τους καθηγητές τους, πάντα σε επικοινωνία και συνεννόηση με τον υπεύθυνο της ορχήστρας των κιθαριστών του φεστιβάλ Γιώργο Νάκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ: 6977045063
E-mail: ioskisaou@gmail.comΟ Γιώργος Νάκης γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε κλασική κιθάρα (Πτυχίο Κιθάρας με άριστα από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Διπλώματος Κιθάρας με τον ίδιο βαθμό από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων), θεωρητικά μουσικής (Πτυχίο Ωδικής από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών) και Επιστήμες της Αγωγής (Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Παράλληλα, παρακολούθησε ως ενεργό μέρος αρκετά σεμινάρια κλασικής κιθάρας με επώνυμους έλληνες και ξένους σολίστες.

Εργάσθηκε ως καθηγητής κιθάρας, μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων (από το 1996 ως το 2007), σε μουσικά σχολεία (2002-2004), στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (από το 1996 ως το 2016) και από το 2015 ως σήμερα στο “Ioannina School of Music”. Παράλληλα, από το 2007 υπηρετεί ως παιδαγωγός προσχολικής εκπαίδευσης.

Το 2012 ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων – Η Πασσαρών», το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 35 σπουδαστές και φίλους της κιθάρας από την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, με την προσδοκία να συμβάλλει στην τόνωση της κιθαριστικής κίνησης και στη γενικότερη μουσική καλλιέργεια. Ο ίδιος έχει την καλλιτεχνική επιμέλειά του (επιλογή και διασκευή μουσικών έργων, διδασκαλία, μουσική διεύθυνση, συμμετοχή σε διάφορες συναυλίες και πρότζεκτ, παραγωγή βίντεο, διοργάνωση τεσσάρων πανελληνίων συναντήσεων συνόλων κιθάρας στα Ιωάννινα κ.ά.). Σημειώνεται ότι το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου έχει μέχρι σήμερα δώσει πάνω από πενήντα συναυλίες σε διάφορες ελληνικές πόλεις και στο εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του: https://guitar-ioannina.blogspot.com/