Βραζιλιανικη

Ως προσκεκλημένος του All Τhat Guitar 2019 θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη βραζιλιάνικη κιθάρα (violao), τη γοητεία και τον λυρισμό της. Θα δουλέψουμε παραδοσιακά κομμάτια της βραζιλιάνικης μουσικής και τον ρυθμό τους (αρμονικό και μελωδικό) και θα έρθουμε σε επαφή με είδη όπως choro, samba, bossa nova, frevo κ.α. Θα χαρώ να βιώσουμε μαζί αυτήν την εμπειρία!

Παναγιώτης Τζίνας

Ο Παναγιώτης Τζίνας είναι διπλωματούχος καθηγητής κλασσικής κιθάρας . Άρχισε να σπουδάζει κιθάρα σε ηλικία 10 ετών στο Εθνικό Ωδείο, με καθηγητή τον Θανάση Ζύλη και στη συνέχεια έλαβε το Δίπλωμά του (“Άριστα”), με καθηγητή τον Βασίλη Καναρά.

Από το 2009 διδάσκει κυρίως κλασική κιθάρα σε όλα τα επίπεδα, ενώ μαθητές του έχουν λάβει μέρος και έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Από το 2015 συμμετέχει ως σολίστας, εισηγητής και καθηγητής σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα και μετά από πολύχρονη μελέτη της βραζιλιάνικης μουσικής και των ρυθμών της (samba, coro κλπ) , ασχολείται ως σολίστας και μέλος του τρίο Bate – Coxa (Τζίνας – Ρούτσι – Νταρίλας) με την εκτέλεση και ερμηνεία βραζιλιάνων συνθετών ( Jobim, Pixinguinha κ.α.).